Дуже смачно закрити на зиму помідори сливки по-вірменськи. Особливість такого приготування полягає в тому, що на дно банки спочатку потрібно викласти подрібнений перець із зеленню та часником. Така суміш додасть пікантності та насиченості консервації.
Ідея приготування консервованих помідорів по-вірменськи опублікована на кулінарній сторінці bude smachno razom в Instagram. Вийде ідеальна закуска для святкового столу.
Інгредієнти:
- помідори (сливка) – 1 кг.
- перець болгарський – 1 шт.
- перець гіркий – 1 (маленький)
- часник – 4 зубчика
- базилік, петрушка – маленький пучок
- вода – 1 л.
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 4 ст.л.
- оцет 9% – 1 ст.л. на 0,5 л.банку
Спосіб приготування:
1. Помідори промити і нарізати на дві частини. Якщо є біла плодоніжка – її можна вирізати.
2. Солодкий та гострий перець, часник, зелень подрібнити за допомогою блендера.
3. У стерилізовані баночки 0,5 л.розкласти соус по 1,5 ст.л.
4. Скласти помідори. Додати 1 ст.л. оцту 9%.
5. Для маринаду на 1 л. води розчинити 1 ст.л. солі та 4 ст.л. цукру, варити після закипання кілька хвилин і розлити у банки.
6. Накрити кришками, поставити в каструлю на рушник і залити водою не до кінця.
7. З моменту закипання води стерилізувати 5 хвилин.
8. Закрутити кришки, закутати до охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником