Небезпечні наслідки щоденного споживання McDonald's: що станеться з вашим організмом
Небезпечні наслідки щоденного споживання McDonald's: що станеться з вашим організмом

Небезпечні наслідки щоденного споживання McDonald's: що станеться з вашим організмом

McDonald's – це смакота, перед якою важко встояти, тому час від часу ми насолоджуємося цими стравами. Але для деяких людей McDonald's став щоденною звичкою.

Зважаючи на постійну появу нових страв у меню та вигідних пропозицій, не дивно, що McDonald's легко приваблює людей, і вони піддаються спокусі насолоджуватися стравами мережі щодня. Однак, якщо ви регулярно годуєте себе чи свою родину стравами McDonald's, варто подумати про негативні наслідки для вашого здоров'я, наголошує eatthis.com.

Ризик захворіти на діабет

Більшість страв у McDonald's, як-от гамбургери, картопля фрі чи газовані напої, містять значну кількість простих вуглеводів. Під час розщеплення їжі, рівень цукру в крові різко зростає, і організм починає швидко виробляти інсулін, щоб нормалізувати цей рівень. Однак постійні стрибки інсуліну через щоденне споживання фастфуду можуть призвести до розвитку інсулінорезистентності та діабету 2 типу.

Серцево-судинні проблеми

Окрім ризику розвитку діабету, що підвищує ймовірність серцево-судинних захворювань, ваше серце також постраждає через постійне споживання страв McDonald's. Фастфуд багатий на приховані додані цукри, що суперечить рекомендаціям Американської кардіологічної асоціації (AHA). Наприклад, великий сніданок у McDonald's може забезпечити вам денну норму цукру та жиру до обіду.

Ще один фактор ризику – трансжири, що містяться у смажених продуктах McDonald's. Жодна кількість трансжирів не є безпечною, оскільки їх споживання підвищує рівень "поганого" холестерину, знижує рівень "хорошого" холестерину та збільшує ризик серцевих захворювань.

Збільшення ваги

Більшість страв McDonald's мають високу калорійність. Наприклад, комбінація гамбургерів, картоплі фрі та газованого напою може легко забезпечити понад 1000 калорій. Порівняно з рекомендованою добовою нормою калорій (близько 2000 калорій для жінок і 2500 калорій для чоловіків), регулярне споживання фастфуду може швидко призвести до набору ваги та ожиріння.

Здуття живота

Однією з причин, чому їжа McDonald's викликає залежність, є висока кількість натрію. Мережі швидкого харчування додають сіль навіть у так звані "здорові" страви, що призводить до перевищення рекомендованої добової норми натрію. Великі кількості натрію підвищують артеріальний тиск і збільшують ризик інсульту, серцевого нападу, серцевої недостатності та захворювань нирок. Крім того, надлишок солі затримує воду в організмі, що призводить до здуття і набряків.

Можливість розвитку депресії

Дослідження свідчать, що споживання фастфуду може сприяти розвитку депресії. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Public Health Nutrition, між споживанням фастфуду та депресією існує зв'язок. Люди, які споживають більше фастфуду, частіше залишаються менш активними та мають погані харчові звички.

Ризик зниження фертильності

Згідно з Healthline, інгредієнти, що містяться в нездоровій їжі, можуть негативно вплинути на репродуктивну систему. Дослідження показало, що фастфуд містить фталати – хімічні речовини, які можуть впливати на гормони, знижувати фертильність та збільшувати ризик вроджених вад у дітей.

Раніше OBOZ.UA писав, як вживання гамбургерів впливає на організм.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader