Найпростіший, бюджетний і найголовніше – найпростіший у приготуванні пиріг – саме тертий. Для приготування якого потрібно лише холодне вершкове масло, борошно, яйця і для начинки варення, ягоди або фрукти.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрусткого та швидкого у приготуванні тертого пирога з яблуками.
Інгредієнти:
- яблука – 5 шт.
- крохмаль – 1-2 ст.л. (залежить від соковитості яблук)
- сік шматочка лимона
- борошно – 220 г
- масло вершкове – 140 г
- яйце – 1 шт.
- розпушувач – 1/3 ч.л.
- цукор – 1/3 склянки (приблизно 50-60 гр)
- сіль – дрібка
Спосіб приготування:
1. Для тіста: у мисці змішайте борошно та розпушувач. Додайте в нього цукор, сіль і все добре перемішайте. Нарізане холодне маслло кидаємо в борошно і перетираємо все це в крихту.
2. Далі додаємо яйце і замішуємо тісто. 2/3 тіста розподіляємо за формою, застеленою пергаментом. Робимо основу та бортики. Ставимо його так у морозилку на 20 хвилин. Решту тіста також підморожуємо.
3. Через 20 хвилин перекладаємо основу в духовку, нагріту до 170 ° і випікаємо приблизно 20-30 хвилин.
4. Для начинки: очищені яблука крупно нарізаємо, полийте лимонним соком, присипте крохмалем і за бажанням цукром.
5. Викладіть яблука на запечене тісті у формі та залишки тіста натріть на велику тертку поверх яблук.
Випікайте приблизно 40 хвилин при 180°С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пиріг з варенням до чаю
- Пісний пиріг з вишнею
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою