План схуднення після 40: що робити, щоб повернутись у свою найкращу форму
План схуднення після 40: що робити, щоб повернутись у свою найкращу форму

План схуднення після 40: що робити, щоб повернутись у свою найкращу форму

В середньому віці тіло починає боротися зі зношуванням, болями в суглобах, зниженням м’язової маси та метаболізму. Враховуючи ці процеси, більшість людей вважає, що будь-які дії направлені на корекцію фігури можуть бути марними.

Проте, якщо ви прагнете підтягнути своє тіло та повернути йому стрункість, це можна зробити навіть тоді, коли вам виповнилось 40 років. Чи варто для цього займатися кардіо або силовими тренуваннями, а також чи слід їсти з дефіцитом калорій і пити багато води, відповіді на ці питання знайшли в Eat This, Not That.

Еліптичний тренажер

Слід включати еліптичний тренажер у свій режим тренування, щоб сприяти появі стрункого тіла і підтягнутого преса після 40 років. Еліптичні тренування мають низький вплив на суглоби та пропонують опір, що ефективніше для нарощування м'язів, ніж простий біг. Також, зміцнювати прес допомагає балансування та стабілізація на тренажері.

Плавання

Плавання є ідеальною вправою для людей середньої ваги завдяки своїй низькій травматичності. Це тренування забезпечує відмінне навантаження для м'язів та серцево-судинну систему, спалюючи калорії так само ефективно, як біг чи їзда на велосипеді. Плавання також покращує координацію та концентрацію, сприяючи загальному фізичному розвитку.

Підіймання ваги

Людям старшим за 40 років слід виконувати силові тренування з великою кількістю повторень і короткими періодами відпочинку. Це дозволяє одночасно підвищити навантаження на серце та ефективно спалювати жир без кардіо. Таким чином слід робити по 12-15 повторень за підхід з перервами не довше 60 секунд.

Ходьба

Ходьба має численні переваги для зниження ваги та продовження життя. Особливо це стосується людей старше 40 років, оскільки ходьба може бути ефективною для досягнення стрункості, хоча це може зайняти більше часу, ніж біг. Під час ходьби слід варіювати швидкість та інтенсивність кроків, а також ходити на пагорби для покращення результатів.

HIIT-тренування

Тренери одностайно рекомендують високоінтенсивне інтервальне тренування (HIIT) як найкращий спосіб для втрати жиру та отримання рельєфного тіла в будь-якому віці. HIIT поєднує у собі кардіо і силові вправи, що підвищує частоту серцевих скорочень та спалює калорії, сприяючи росту м'язів. Це ефективний метод, який швидко покращує фізичну форму та за короткий час спалює багато калорій.

Тренування "Час під напругою"

Щоб покращити рельєф тіла після 40 років, спробуйте техніку силових тренувань "Час під напругою". Цей метод передбачає сповільнення фази опускання ваги під час вправи, що дозволяє м’язам працювати довше і ефективніше. Дослідження показали, що додавання двох секунд до фази опускання може значно підвищити ефективність тренування та допомогти відновити втрачений м’язовий об’єм.

РанішеOBOZ.UA розповів, про вправи, які слід робити після 40 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader