Для того, щоб приготувати смачний домашній кетчуп на зиму, вам навіть не знадобляться помідори. Можна використати один значно дешевший сезонний овоч. Буде ще й значно простіше.
Ідея приготування кабачкового кетчупу на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком gotyemo sami в Instagram. Дуже важливо додати досттаньо спецій для кращого смаку.
Інгредієнти:
- кабачки – 1,5 кг.
- цибуля – 500 г
- томатна паста – 450 г
- цукор – 2 склянки
- сіль – 2 ст.л.
- мелена паприка – 1 ч.л.
- оцет – 1 склянка 9 %
- гвоздика – 3 бутончики
Спосіб приготування:
1. Кабачки та цибулю перекрутити на м'ясорубці або мілко нарізати кубиками.
2. Додати до кабачкової маси сіль, цукор та варити після закипання 30 хвилин, періодично помішуючи.
3. Після 30 хвилин проварювання додати оцет, томатну пасту, паприку та гвоздику.
4. Варити ще 10 хвилин.
5. Все збити блендером в однорідну масу.
6. Викласти в стерильні банки та закрутити кришками.
7. З цієї кількості інгредієнтів вихід 4 з половиною баночки 0,5 л.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі