Чим корисний вітамін С після 50 років: відповіді експерта вас вразять
Чим корисний вітамін С після 50 років: відповіді експерта вас вразять

Чим корисний вітамін С після 50 років: відповіді експерта вас вразять

Більшість із нас, ймовірно, використовували добавки з вітаміном С, коли відчували симптоми застуди чи грипу. Оскільки сезон захворювань вже наближається, варто підготуватися.

Однак з віком значення вітаміну С зростає, і його функція виходить за межі простої боротьби із застудою. Вітамін С важливий для міцного здоров'я в старшому віці і виконує безліч функцій в організмі, таких як підтримка імунної системи та сприяння утворенню колагену, пише eatthis.com.

Антиоксидантна дія

Для людей старше 50 років антиоксидантна дія вітаміну С є особливо корисною. З віком організм стає менш ефективним у боротьбі з вільними радикалами, тому забезпечення достатньої кількості антиоксидантів, таких як вітамін С, стає критичним для здорового старіння.

"Вітамін С діє як антиоксидант, підтримуючи сильну імунну систему і захищаючи клітини від шкідливих вільних радикалів", – каже авторка книги "The Sports Nutrition Playbook" Емі Гудсон.

Зменшення зморшок

Вітамін С також сприяє покращенню утворення колагену. Деякі дослідження показують, що вищий рівень споживання вітаміну С пов'язаний із меншою ймовірністю появи зморшок та сухості шкіри, а також покращеним станом шкіри в старшому віці.

"З віком природне виробництво колагену зменшується, тому споживання достатньої кількості вітаміну С може допомогти", – зазначає Гудсон.

Захист очей

Зростає кількість досліджень, які вказують на зв'язок між вітаміном С і захистом від вікових захворювань очей, таких як катаракта і дегенерація жовтої плями. Хоча Гарвардська школа громадської охорони здоров'я стверджує, що ці висновки є багатообіцяючими, наразі немає достатніх доказів з досліджень на людях щодо впливу вітаміну С на профілактику катаракти.

Рекомендації щодо споживання

Отже, скільки вітаміну С потрібно отримувати після 50 років? Рекомендована дієтична норма для дорослих чоловіків становить близько 90 міліграмів, а для жінок — 75 міліграмів. Максимальна допустима доза – 2000 міліграмів на день, оскільки перевищення цієї кількості може призвести до проблем зі шлунком або травленням. Більшість добавок містять від 500 до 1000 міліграмів вітаміну С на капсулу. Перш ніж збільшувати дозу, обов'язково проконсультуйтесь зі своїм лікарем.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як підтримувати здоров'я кишківника.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader