Найгірша звичка для сніданку, що підвищує рівень цукру в крові
Найгірша звичка для сніданку, що підвищує рівень цукру в крові

Найгірша звичка для сніданку, що підвищує рівень цукру в крові

Перед тим, як тягнутися за солодкими пластівцями або заливати млинці сиропом, замисліться про те, чи корисно це вашому організму з самого ранку. Харчові звички мають підживлювати та підтримувати функціональність тіла, а не шкодити йому.

Якщо ваш сніданок не відповідає потребам організму, це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям у майбутньому. Гіперглікемія або постійний високий рівень глюкози в крові часто визначаються як переддіабет і можуть спричинити серйозні ускладнення, пише eatthis.com.

За словами медичного експерта Лорен Манакер, одна з найгірших помилок, яку можна зробити на сніданок, – це пропуск білка, клітковини та корисних жирів.

Солодкі сніданки та їхній вплив на рівень цукру в крові

Типові сніданки часто багаті на вуглеводи та рафінований цукор, що спричиняє різкі стрибки цукру в крові, вважає дієтолог Джулі Аптон.

"Їжа, багата на цукор або низькоякісні оброблені вуглеводи, швидко перетравлюється, що викликає швидке підвищення рівня цукру в крові", – пояснює Джулі.

Це може призвести до того, що рівень цукру в крові залишатиметься високим протягом кількох годин після їжі.

Довготривалі наслідки високого рівня цукру в крові

"Погані харчові звички можуть зменшити здатність вашого організму належним чином переміщувати глюкозу з крові в клітини для отримання енергії", – каже дієтолог Моллі Хембрі.

Пропуск сніданку також може підвищити рівень цукру в крові після обіду та вечері.

Сніданок, багатий на білки та клітковину

Включення до сніданку білків, клітковини та корисних жирів сприяє стабілізації рівня глюкози та інсуліну в організмі після їжі.

Один із способів покращити сніданок – поєднувати цільнозернові вуглеводи, такі як цільнозерновий хліб або вівсянку, з горіхами, які містять корисні жири, рослинний білок та клітковину. За даними клініки Майо, продукти з харчовими волокнами допомагають контролювати рівень цукру в крові, сповільнюючи перетравлення їжі та розщеплення глюкози.

Споживаючи більше білків, менше доданого цукру та жирів на сніданок, ви можете уникнути різких стрибків цукру в крові. Білок уповільнює травлення та довше забезпечує ситість, що є важливим для контролю рівня цукру в крові після їжі.

Раніше OBOZ.UA опублікував найкращі звички вживання йогурту для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader