Дуже вдалою ідеєю буде закрити огірки на зиму не цілими, а кружечками. Овочі чудово промаринуються і вийдуть пікантними. Можна поставити на стіл замість салату або просто як закуска до м'яса або риби.
Ідея приготування пікантних огірків у діжонській гірчиці опублікована на сторінці фудблогерки Маріанни Рижмань (kitchen ladyboss) в Instagram. Шматочки будуть дуже хрусткими.
Інгредієнти:
- огірок – 2 кг.
- сіль – 25 г
- цукор – 150 г
- олія – 50 мл.
- оцет 8% – 120 мл.
- сухий часник – 1 ч.л.
- чорний мелений перець – 1 ч.л.
- паприка солодка – 1 ч.л.
- куркума – 1 ч.л.
- французька (або діжонська)гірчиця – 200 г
Спосіб приготування:
1. Огірки натерти кружечками або нарізати.
2. Засипати спеціями та залишити на 15-20 хвилин, щоб пустили сік.
3. Перекласти по стерильним баночкам.
4. Накрити кришками та стерелізувати з моменту закипання 10 хвилин або до зміни кольору.
5. Закрутити та закутати в декілька покривал.
6. Залишити до повного охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці