Цей простий пиріг готується на сковороді за допомогою лаваша.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова додала, завдяки яблукам, абрикосам та журавлині, пиріг виходить ароматним та соковитим.
Інгредієнти:
- Лаваш - 200 г
- Яблука - 700 г
- Абрикоси - 300 г
- Цукор — 80 г
- Топлена олія - 50 г
- Журавлина - 100 г
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
Для заливки:
- Яйця - 5 шт.
- Сметана (15-20%) - 200 г
Наріжте лаваш трикутними смужками. Яблука наріжте тонкими слайсами, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Поставте їх на вогонь з вершковим маслом та цукром, тушкуйте 10-15 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Змастіть сковороду паливною олією.
Змішайте яйця зі сметаною і додайте ванільний цукор. Викладіть 1/3 частину нарізаного лаваша на дно сковороди.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, зверху рівномірно розподіліть усі яблука та 1/3 заливки, розрівняйте. Далі викладіть шар нарізаного лаваша, потім розподіліть абрикоси та знову накрийте лавашем.
Залийте заливкою, що залишилася. Готуйте пиріг на мінімальному вогні під закритою кришкою 20-25 хвилин.
Потім накрийте пергаментний пиріг і обережно переверніть на кришку. Покладіть пиріг назад на сковороду і готуйте ще 5-10 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України: