Далеко не завжди вдається приготувати ідеальний омлет, адже між надто рідким та пересмаженим існує тонка грань. Для того, щоб страва вийшла дійсно вдалою, слідкувати потрібно за температурою, технікою приготування та, звісно ж часом.
Крім цього, варто дотримуватись поради відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера, який на своїй сторінці у Facebook розповів, як він готує омлет. Як виявилось, в приготуванні цієї страви немає нічого складного.
Олівер показав, як приготувати "складений" омлет, який він називає класикою. Мова йде про млинець із яєць, який складається навпіл, а в середину викладається начинка за смаком. Для того, щоб ця страва була ідеальною, необхідно досягти правильної консистенції смажених яєць.
Спочатку Джеймі вирішим зробити начинку для омлету із грибів та цибулі. Він просто підсмажив її на пательні, додав чабрець, часник та трішки соку лимону. Готову начинку він виклав на серветку, щоб та ввібрала в себе залишки олії.
А ось для приготування самого яєчного млинця, Олівер взяв три яйця, додав до них трохи солі та ретельно збив виделкою. Кухар вилив суміш на холодну сковорідку та почав рівномірно розподіляти її по всій поверхні. Далі від ввімкнув нагрів та за допомогою лопатки переміщав збиті яйця так, щоб вони просмажувались рівномірно.
Наступний крок – перевернути млинець та додати начинку. Її слід викласти виключно на одну половину млинця. Вільною частиною накриваємо начинку та злегка притискаємо. Через хвилину перевертаємо на інший бік, і невдовзі подаємо до столу. Дотримуючись цих порад, ваш омлет завжди вийде ідеальним.
На OBOZ.UA є й інші рецепти омлету:
- Пишний омлет з лавашем
- Японський омлет без молока
- М'який французький омлет