Повітряний та легкий: літній ягідний пиріг до чаю за 20 хвилин
Повітряний та легкий: літній ягідний пиріг до чаю за 20 хвилин

Повітряний та легкий: літній ягідний пиріг до чаю за 20 хвилин

Влітку пироги найкраще готувати з корисними ягодами та фруктами. Дуже смачно буде з малиною, смородиною, ожиною, вишнями, яблуками, нектаринами.

Ягідний пиріг

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного ягідного пирога, основа якого – кисломолочний сир, крохмаль та яйця.

Рецепт пирога

Інгредієнти:

Сирна начинка:

  • 300 г кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. цукру
  • ванілін
  • цедра одного лимона
  • 1 ст. крохмалю

Тісто:

  • 2 яйця
  • 130-150 г. цукру
  • ванілін
  • дрібка солі
  • 90 мл. олії або розтопленого вершкового масла
  • 150мл. молока
  • 260 р. муки
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 300 г ягід/фруктів

Спосіб приготування:

1. Для сирної начинки: змішай всі інгредієнти і перебийте до однорідності за допомогою блендера.

Сирна начинка

2. Для тіста: в яйця додайте цукор, ванілін, сіль та збийте міксером до білого кольору. Влийте рослинне або розтоплене вершкове масло, молоко і на низьких обертах міксера збийте до однорідності.

Приготування тіста

3. Просійте борошно, всипте розпушувач і збийте на низьких обертах міксера до однорідності, довго не вимішуйте.

Готове тісто

4. Готове тісто перелийте у форму для запікання, зверху викладіть ягоди, фрукти та сирну начинку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Скільки випікати пиріг

Готовність тисту перевіряємо дерев'яною паличкою, на виході вона має бути сухою!

Готовий пиріг

Також на OBOZ.UA повідомлялося, як приготувати смачний, шоколадний, пухкий пиріг.

Джерело матеріала
loader
loader