Найсмачніше закривати помідори на зиму саме половинками. Овочі дуже добре просочуються маринадом, зберігають свою соковитість та пружність. Головне – дотримуватись пропорцій.
Ідея приготування помідорів половинками на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком mykitchen.in.ua в Instagram. Стерилізувати банки можна будь-яким зручним способом.
Інгредієнти:
- помідори 5-6 кг
На кожну банку 1,5 літри:
- цибуля – 1 шт. (велика)
- парасолька кропу
- гілочка петрушки
- лавровий листок – 1 шт.
- перець духмяний горошком – 3 шт.
- часник – 3-4 зубчика
- олія – 3-4 ст.л.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 3,5 л.
- цукор – 500 г
- сіль – 100 г
- оцет – 370 г
Спосіб приготування:
1. Помідори розрізати на половинки.
2. Цибулю нарізати півкільцями.
3. Зелень добре помити під проточною водою.
4. У кожну банку на дно покласти парасольку кропу, гілочку петрушки, часник, перець горошком, лавровий листок.
5. Тоді викласти шарами половинки помідорів та цибулю.
6. Зверху налити олію.
7. Для маринаду до води додати цукор та сіль.
8. Поставити на вогонь. Коли закипить – додати оцет.
9. Прокип'ятити декілька секунд і одразу гарячим маринадом залити помідори у банках.
10. Стерилізувати зручним для вас способом 5 хвилин з моменту закипання.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником