Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису
Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису

Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису

Тяхан з куркою – це чудова альтернатива обідньої страви замість банального рису. Також тяхан називають японським рисом-вок. Він має оригінальний смак, який важко із чимось порівняти.

Фудблогер Алекс Міль в Instagram показав, як приготувати тяхан з куркою. За його словами, ця страва зі східними нотками точно сподобається всім.

Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 гр
  • Круглозернистий рис – 200 гр
  • Морква – 220 гр
  • Солодкий перець – 150 гр
  • Цибуля – 150 гр
  • Часник – 4 зуб
  • Олія – 35 мл
  • Оцет – 30 мл
  • Сіль
  • Мелений імбир
  • Соєвий соус – 3-4 ст.л.
  • Соус "Солодкий чилі" - 2 ст.л.
  • Кунжут – для подачі
  • Зелена цибуля – для подачі

Спосіб приготування

1.Промиваємо рис 3-5 разів, відварюємо до готовності протягом 15-20хв на середньому вогні.

2.Змішуємо оцет, цукор і сіль, заливаємо до рису і добре перемішуємо.

3. Вливаємо олію в сковорідку, додаємо мелений імбир, вкидаємо курку, додаємо сіль, і обсмажуємо до золотистості. Прибираємо м’ясо со сковорідки.

Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису

4. Вкидаємо в сковорідку рублену цибулю, перемішуючи смажимо протягом 3-4хв.

5. Додайте моркву і солодкий перець, нарізані тонкою соломкою, та нарізаний часник, перемішуючи обсмажуємо протягом 5-7хв і вимикаємо нагрів.

Тяхан з куркою: розповідаємо, як урізноманітнити страви з рису

6. Вкидаємо м’ясо, рис, вливаємо соєвий соус і солодкий чилі. Вимішуємо.

7. Для подачі присипаємо кунжутом і і зеленою цибулею і готово.

На OBOZ.UA є й інші рецепти страв з рису:

  • Рис з овочами та м`ясом
  • Рис з яйцем
  • Рис із фаршем на сковороді
Джерело матеріала
loader
loader