Тяхан з куркою – це чудова альтернатива обідньої страви замість банального рису. Також тяхан називають японським рисом-вок. Він має оригінальний смак, який важко із чимось порівняти.
Фудблогер Алекс Міль в Instagram показав, як приготувати тяхан з куркою. За його словами, ця страва зі східними нотками точно сподобається всім.
Інгредієнти
- Куряче філе – 500 гр
- Круглозернистий рис – 200 гр
- Морква – 220 гр
- Солодкий перець – 150 гр
- Цибуля – 150 гр
- Часник – 4 зуб
- Олія – 35 мл
- Оцет – 30 мл
- Сіль
- Мелений імбир
- Соєвий соус – 3-4 ст.л.
- Соус "Солодкий чилі" - 2 ст.л.
- Кунжут – для подачі
- Зелена цибуля – для подачі
Спосіб приготування
1.Промиваємо рис 3-5 разів, відварюємо до готовності протягом 15-20хв на середньому вогні.
2.Змішуємо оцет, цукор і сіль, заливаємо до рису і добре перемішуємо.
3. Вливаємо олію в сковорідку, додаємо мелений імбир, вкидаємо курку, додаємо сіль, і обсмажуємо до золотистості. Прибираємо м’ясо со сковорідки.
4. Вкидаємо в сковорідку рублену цибулю, перемішуючи смажимо протягом 3-4хв.
5. Додайте моркву і солодкий перець, нарізані тонкою соломкою, та нарізаний часник, перемішуючи обсмажуємо протягом 5-7хв і вимикаємо нагрів.
6. Вкидаємо м’ясо, рис, вливаємо соєвий соус і солодкий чилі. Вимішуємо.
7. Для подачі присипаємо кунжутом і і зеленою цибулею і готово.
На OBOZ.UA є й інші рецепти страв з рису:
- Рис з овочами та м`ясом
- Рис з яйцем
- Рис із фаршем на сковороді