В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує
В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує

В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує

В Індії стрімко поширюється смертельний вірус Чандипура. Хворобою, від якої не існує вакцини та яка переноситься укусами москітів, кліщів та комарів, заразилися вже 50 осіб у штаті Гуджарат на заході країни, 16 загинули, серед них щонайменше вісім дітей.

Такі дані оприлюднив міністр охорони здоров'я штату Гуджарат Рушикеш Патель, передає NDTV. За його словами, у Гуджараті симптоми вірусу Чандіпура були виявлені а дітей, "що викликало деяку паніку".

Семеро з них у лікарні борються за своє життя, повідомляє Independent.

"Сам по собі вірус Чандипура не є причиною всіх симптомів, таких як набряк та діарея. Це також може бути пов'язане з енцефалітом. Важлива інформація про цей вірус була поширена по всьому штату", – заявив міністр.

Він додав, що доручив провести кампанію в округах з розпилення порошку малатіону, що використовується для боротьби з комахами-шкідниками, для профілактики захворювання.

Він також попросив чиновників забезпечити негайне інтенсивне лікування пацієнтів у разі будь-якого виду пропасниці.

Після укусів інфікованих комах вірус провокує симптоми, схожі на грип.

Усе починається з різкого підвищення температури, потім – сильні головні болі, блювота і судоми. Швидкий прогрес хвороби спричиняє гострий енцефаліт, який без лікування призведе до коми або смерті.

Вірус Чандипура маловивчений, специфічного лікування чи вакцини від нього не існує. А найбільше недуга вражає маленьких дітей.

В Індії періодично фіксуються спалахи цього захворювання. За межами країни випадків захворювання людей поки що не спостерігалося.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader