В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує
В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує

В Індії зафіксували спалах смертельного вірусу: вакцини від нього не існує

В Індії стрімко поширюється смертельний вірус Чандипура. Хворобою, від якої не існує вакцини та яка переноситься укусами москітів, кліщів та комарів, заразилися вже 50 осіб у штаті Гуджарат на заході країни, 16 загинули, серед них щонайменше вісім дітей.

Такі дані оприлюднив міністр охорони здоров'я штату Гуджарат Рушикеш Патель, передає NDTV. За його словами, у Гуджараті симптоми вірусу Чандіпура були виявлені а дітей, "що викликало деяку паніку".

Семеро з них у лікарні борються за своє життя, повідомляє Independent.

"Сам по собі вірус Чандипура не є причиною всіх симптомів, таких як набряк та діарея. Це також може бути пов'язане з енцефалітом. Важлива інформація про цей вірус була поширена по всьому штату", – заявив міністр.

Він додав, що доручив провести кампанію в округах з розпилення порошку малатіону, що використовується для боротьби з комахами-шкідниками, для профілактики захворювання.

Він також попросив чиновників забезпечити негайне інтенсивне лікування пацієнтів у разі будь-якого виду пропасниці.

Після укусів інфікованих комах вірус провокує симптоми, схожі на грип.

Усе починається з різкого підвищення температури, потім – сильні головні болі, блювота і судоми. Швидкий прогрес хвороби спричиняє гострий енцефаліт, який без лікування призведе до коми або смерті.

Вірус Чандипура маловивчений, специфічного лікування чи вакцини від нього не існує. А найбільше недуга вражає маленьких дітей.

В Індії періодично фіксуються спалахи цього захворювання. За межами країни випадків захворювання людей поки що не спостерігалося.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader