Тушкована картопля – це, для багатьох людей, страва, родом з дитинства. Це завжди дуже бюджетно і смачно. М'ясо можна обрати будь-яке, але найкраще буде саме з яловичиною. Шматочки протушкуються з овочами, стануть дуже м'якими, соковитими та віддадуть достатньо жиру.
Ідея приготування тушкованої картоплі з яловичиною опублікована на сторінці фудблогерки mariiam foodblog в Instagram. Окрім моркви та цибулі можна додати кабачок.
Інгредієнти:
- м’ясо яловичина – 600 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- картопля – 10-12 шт.
- помідори – 4 шт.
- солодкий перець – 1-2 шт.
- кабачок – 1 шт.
- баклажан – 1 шт.
- томатна паста – 3 ст.л.
- сіль, перець за смаком
- спеції: копчена паприка, сухий часник,
- сушена зелень, лавровий лист
- вода кип’ячена – 200 мл.
Спосіб приготування:
1. Обсмажити мʼясо, додати цибулю та моркву.
2. Тушкувати декілька хвилин.
3. Додати картоплю, сіль, перець.
4. Перемішати і додати 200 мл кипʼяченої води.
5. Залишити тушкуватись 5 хвилин.
6. Додати помідори, томатну пасту, солодкий перець, кабачок і баклажан, спеції.
7. Тушкувати на маленькому вогні ще півгодини.
8. Перед подачею додати улюблену зелень.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою
- Млинці з картоплі та кабачка