Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску
Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

Найпопулярніша закуска, яку всі готують влітку – це баклажанова ікра по-одеськи. В її складі багато свіжих овочів та зелені. Також обов'язково потрібно додати часник та спеції. Страва виходить достатньо пряною та має свіжий смак.

Ідея приготування ікри з баклажанів по-одеськи опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Це саме та ікра, яку потрібно їсти одразу, а не консервувати.

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • болгарський перець – 1-2 шт.
  • гострий перець – на кінчику ножа
  • цибуля – 1-2 шт.
  • помідори крупні і мʼясисті – 2-3 шт.
  • запашна олія – 3 ст.л.
  • сіль/перець
  • часник – 2-3 зубчика
  • чорний хліб

Спосіб приготування:

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

1. Баклажани і болгарський перець проколоти шпажкою, щоб вони не луснули в процесі приготування і запікати за температури 220 градусів 45-55 хвилин.

2. Цибулю подрібнити і полити олією. Посолити за смаком.

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

3. Натерти мілко помідори та часник, шкірку від помідорів викинути.

4. Баклажани та перець подрібнити ножем.

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

5. Додати до цибулі.

6. В кінці приготування додати чорний перець і гострий за бажанням.

Ікра з баклажанів по-одеськи: як приготувати популярну закуску

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Баклажани з соєвим соусом
  • Мариновані баклажани за 5 хвилин
Джерело матеріала
loader
loader