Ідеальні домашні пельмені мають бути дуже ніжними, із соковитою начинкою. Тому дуже важливо правильно зробити тісто, а також обрати вдале м'ясо. Якщо скористатись наступною технологією, у вас вийдуть саме такі пельмені, як готувала мама в дитинстві.
Ідея приготування ідеальних домашніх пельменів опублікована на сторінці фудблогерки Анни Тимошенко (anna timoshenko13) в Instagram. Для тіста знадобиться холодна вода.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 650 г
- олія – 3 ст.л.
- оцет – 1 ст.л. (10%)
- вода холодна – 280 мл.
- сіль – 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
- фарш зі свинини – 500 г
- цибуля – 2 шт.
- сіль, перець – за смаком
- холодна вода – 100 мл.
Спосіб приготування:
1. Для тіста змішати борошно, олію, оцет, сіль та воду.
2. Замісити досить туге тісто.
3. Дати йому відпочити і паралельно зробити начинку.
4. До фаршу додати натерту цибулю, посолити, поперчити.
5. Влити воду і перемішати.
6. Тісто тоненько розкотити і, за допомогою чарки або склянки, витиснути кружечки.
7. Взяти один, викласти на нього начинку і зліпити пельмені.
8. Варити в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин після того, як вспливуть.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Соус до пельменів
- Пельмені з куркою
- Пельмені з грибами