Не лише огірки: рецепт пікантних маринованих овочів на зиму від зірки "Мастер Шеф"
Не лише огірки: рецепт пікантних маринованих овочів на зиму від зірки "Мастер Шеф"

Не лише огірки: рецепт пікантних маринованих овочів на зиму від зірки "Мастер Шеф"

Екс-суддя "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати пікантні мариновані овочі – огірки, цвітну капусту, перець і моркву– з соусом томатний чилі.

У розрахунку на шість банок маринованих овочів по 450 г "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:

  • огірки – 800 г
  • капуста цвітна – 400 г
  • морква – 80 г
  • перець солодкий – 250 г
  • часник – 30 г
  • кріп – 25 г
  • лавровий лист – 6 шт.
  • перець горошком – 20 г

Для маринаду нам знадобиться:

  • оцет 9% – 190 г
  • соус томатний чилі – 100 г
  • цукор – 185 г
  • сіль – 70 г
  • вода – 1,5 л

Огірки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова миє та замочує в холодній воді на одну-дві години. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Моркву та солодкий перець чистимо та нарізаємо на шматочки.

У кожну банку зірка "Мастер Шеф" кладе по гілочці кропу, одному лавровому листу, 5-7 горошин перцю, очищені зубчики часнику. Вертикально ставимо в банки по 4-6 огірків, рівномірно викладаємо солодкий перець, моркву та цвітну капусту.

Заливаємо овочі в банках окропом, накриваємо кришками та даємо настоятися 10 хвилин. Після цього воду з банок зливаємо в каструлю та додаємо ще окропу, щоб вийшло 1,5 л. В воду додаємо оцет, сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.

В кожну банку "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова зверху додає по 2 ч.л. соусу томатний чилі та заливає все маринадом. Закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, накриваємо їх ковдрою, лишаємо до повного остигання – і наші мариновані овочі на зиму готові.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader