Запіканка з кабачків – це смачна та поживна страва, яка змусить вас нарешті полюбити цей овоч. Вона готується із доступних інгредієнтів та має цікавий смак.
Як правильно приготувати запіканку з кабачків в Instagram розповіла фудблогерка Юлія Сенич. Вона також показала, що ще потрібно додати до страви, щоб вона вийшла поживною.
Інгредієнти для запіканки
- Кабачок – 1 шт
- Картопля – 2-3 шт
- Сир – 300 гр
- Куряче філе – 400 гр
- Сухий базилік
- Сіль
- Перець
- Масло для змащення
Інгредієнти для соусу
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 50 гр
- Вершкове масло – 50 гр
- Мускатний горіх
- Яйце – 1 шт
- Сіль
- Перець
- Сир для присипки
1. Кабачок, філе та картоплю нарізаємо на продовгуваті тонкі шматочки. Картоплю проварюємо в киплячій підсоленій воді 7-10хв.
2. У форму, змащену вершковим маслом, викладаємо: кабачок – картоплю – філе – сир.
3. Зверху щедро змащуємо маслом, додаємо сіль та перець за смаком.
4. Відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 45-55хв.
5. Для соусу нагріваємо вершкове масло і всипаємо просіяне борошно. Постійно помішуючи вливаємо молоко і додаємо яйце, варимо до загущення. За бажанням додаємо мускатний горіх, тимʼян і сіль та перець за смаком.
6. Дістаємо запіканку з духовки, заливаємо соусом, викладаємо зверху 2-3 шматочки сиру, посипаємо пармезаном і відправляємо випікатись ще на 35-45хв.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з кабачків:
- Кабачки "Закусочні"
- Швидкі мариновані кабачки
- Кабачки в клярі