Святковий салат "Грибна галявина": кращий від олів'є та "Шуби"
Святковий салат "Грибна галявина": кращий від олів'є та "Шуби"

Святковий салат "Грибна галявина": кращий від олів'є та "Шуби"

"Грибна галявина" – святковий салат з маринованими грибами та свіжими сезонними овочами. Хоч страва і майонезна, у ній багато легких компонентів. Особливої свіжості додає зелень.

Ідея приготування салату з консервованими грибами опублікована на сторінці фудблогерки з ніком top havchik в Instagram. Виходить дуже естетично.

Святковий салат ''Грибна галявина'': кращий від олів'є та ''Шуби''

Інгредієнти:

  • гриби мариновані – 300 г
  • куряче філе – 300 г
  • твердий сир – 70 г
  • яйця – 2 шт.
  • картопля – 2 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • кріп
  • зелена цибуля 4 стебла
  • сіль, перець – за смаком;
  • майонез

Спосіб приготування:

Святковий салат ''Грибна галявина'': кращий від олів'є та ''Шуби''

1. Відварити картоплю, моркву, яйця, курку.

2. Взяти глибоку миску з плоским дно, застелити її харчовою плівкою (салат потрібно буде перевертати).

Святковий салат ''Грибна галявина'': кращий від олів'є та ''Шуби''

3. Мариновані гриби викласти на дно страви шапочками вниз.

4. Кріп дрібно нарізати і викласти поверх грибів, змастити майонезом.

5. На тертці натерти сир, викласти зверху, змастити майонезом.

Святковий салат ''Грибна галявина'': кращий від олів'є та ''Шуби''

6. Яйця натерти на тертку.

7. Викласти зверху, далі шар натертої моркви і змастити майонезом.

8. Рівномірним шаром викласти порізане варене куряче філе і змастити майонезом.

9. Наступний шар нарізаний кубиком огірок та мілко нарізана цибуля.

10. Змастити майонезом.

11. Останній шар – натерта варена картопля змащена мойонезом.

12. Накрити миску і поставити в холодильник хоча б на 1,5-2 години.

13. Перед подачею перевернути салат, щоб гриби були зверху.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані гриби на зиму
  • Мариновані гриби з гвоздикою
  • Мариновані гриби з гірчицею
Джерело матеріала
loader