Куряча грудка у вершковому соусі – це легкий та швидкий варіант приготування смачної страви без особливих зусиль. В результаті ви отримаєте неймовірно ніжну та соковиту курочку, що просто тане у роті.
Як правильно приготувати курячу грудку у вершковому соусі в Instagram розповів фудблогер Алекс Міль. Він також зазначив, що ця страва ідеально пасуватиме до пюре чи макаронів.
Інгредієнти
- Куряча грудка – 2 шт
- Вершковий сир – 100-120 гр
- Сіль
- Перець
- Сушений часник
- Копчена паприка
- Хмелі-сунелі
- Олія – 15-20 гр
- Вода – 100-150 мл
- Помідори чері – 6-10 шт
Спосіб приготування
1. Беремо промите і очищене філе, і робимо надрізи вздовж і вшир, у вигляді решітки.
2. Присипаємо спеціями з обох сторін.
3. Обтираємо м’ясо, викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо на олії до золотистості з обох боків. Приблизно по 3хв, і прибираємо зі сковорідки.
4. На олії що лишилась готуємо протягом 2 хв розрізані навпіл помідори чері.
5. Додаємо вершковий сир, доливаємо трішки води і розмішуємо.
6. По смаку додаємо сіль, розмішуємо соус до однорідності, викладаємо філе, і тушкуємо при закритій кришці на мінімальному вогні протягом 5хв з обох боків.
На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування курки:
- У власному соці
- Смажена з часником
- Тушкована в казані