Смачна соковита вишня – це чудова основа для пухкого пирога до чаю. Обов'язково додайте у тісто розпушувач та поєднайте борошно з какао. А для ніжного смаку використайте крем-сир. Випічка максимально проста і дуже ароматна.
Ідея приготування какао-вишневого пирога до чаю опублікована на сторінці фудблогерки з ніком koly4ca zhanka в Instgram. Вистачить на всю родину.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт
- цукор – 180 грам
- молоко – 200 мл.
- олія – 200 мл
- борошно – 330 г
- какао – 3,5 ст.л.
- крохмаль – 2 ст.л.
- розпушувач – 1 пачка
- ванілін – 1 пачка
- вишня – 1,5 склянки
- шоколадна стружка або подрібнений шоколад – 1 жменя
Додатково:
- крем-сир або сметани 20% – 150 г
- цукор – 3 ст.л.
- яйця – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Змішати борошно, крохмаль, какао та розпушувач, відставити.
2. Збити яйце, цукор і ваніль протягом 2-3 хвилин, поки не стане густою піною.
3. Зверху додати олію, молоко і перемішати.
4. Додати борошняну суміш і перемішати.
5. Форму змастити маслом і рівномірно розподілити по ньому тісто.
6. Зверху додати вишні та шоколадну стружку.
7. Змішати крем-сир або сметану, цукор і яйце до отримання однорідної консистенції та столовою ложкою розподілити по тістечку.
8. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці (верхній і нижній нагрів) приблизно 35-40 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі