Для того, щоб домашня піца вийшла дійсно вдалою – найкраще зробити дріжджове тісто для основи. Воно буде пухким і чудово розкотиться. Начинку можна покласти будь-яку.
Ідея приготування ідеального тіста для домашньої піци опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком cook with me at home в Instagram. Розкотити основу можна достатньо тонко.
Інгредієнти:
- сухі швидкі дріжджі – 10 г
- борошно – 400 г
- тепла вода – 250 мл.
- сіль – 10 г
- цукор – 20 г
- олія – 60 мл.
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску викласти теплу воду, дріжджі та цукор.
2. Перемішати і залишити в теплому місці на 15 хвилин до утворення пишної піни.
3. Далі додати сіль і почати поступово підсипати просіяне борошно (можливо, його піде трохи менше).
4. Паралельно з борошном підлити олію.
5. Тісто замішувати не менше 10 хвилин. Повинно вийти м'яке, ніжне, злегка липкувате тісто. Якщо тісто дуже липке навіть після вимішування – додайте ще трохи борошна.
6. Змастити тісто олією, викласти в миску, накрити харчовою плівкою і рушником та поставити в тепле місце мінімум на годину.
7. Тісто має добре підійти та збільшитися у 2 рази. Можна покласти в попередньо розігріту на мінімумі і вимкнену духовку. Тісто за цей час виростає втричі.
8. Готове тісто можна розділити на 2 частини і приготувати 2 круглі піци діаметром 36 см. А можна приготувати одну велику піцу на прямокутне деко.
9. Тісто злегка розкотити (борошном не підсипати ні тісто, ні поверхню). Деко злегка змастити олією.
10. Перекласти злегка розкочене тісто у форми і руками ніби розтягнути його.
11. Зробити невеликі бортики.
12. Змастити основу кількома ложками кетчупу.
13. Викласти начинку за смаком: терта моцарела і зверху на сир порізана смужками салямі і зверху ще трохи гауди.
14. Випікати в попередньо розігрітій до 250 градусів духовці 10-15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Швидка піца без тіста
- Італійська закрита піца
- Кабачкова піца на сковороді