Влітку завжди хочеться їсти охолодні та легкі страви, серед яких особливе місце займає окрошка, холодний борщ. Для приготування якого вам знадобляться варені та свіжі овочі, кефір та спеції.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного холодного борщу, який готується з вареного буряка, свіжих огірків.
Інгредієнти:
- Буряк – 400 г
- Огірки – 3 прим. (Середні)
- Яйця – 4 шт.
- Зелень (кріп, зелена цибуля)
- Кефір – 1 л
- Вода – 1 л
- Сіль
- Цукор
- Лимонна кислота
Спосіб приготування:
1. Зелень дрібно поріжте і викладіть у каструлю. Можна посолити та перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку та аромату.
2. Варений буряк, яйця та свіжі огірки натріть на велику тертку. Залийте кефіром і розбавте водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).
4. Додайте сіль, цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Дайте настоятися у холодильнику протягом кількох годин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Червоний борщ із яловичиною
- борщ український
- Борщ без засмаження