Приготування лінивих голубців – це значно швидше, ніж робити класичний варіант такої страви. Для виробів ідеально підійде молода капуста. Для соковитості та щільності фаршу додайте у м'ясо відварений рис.
Ідея приготування соковитих голубців з молодої капусти для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (cook julija simonchuk) в Instagram. Вироби будуть нежирними, тому що запікаються в духовці.
Інгредієнти:
- рис – 1/2 склянки
- фарш – 400 г
- капуста – 400 г
- яйце – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- вода – 1 склянки
- часник – 2-3 зубчичка
- томатна паста – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Нашинковану капусту залии кипʼятком і відставити на 10 хвилин, злити воду.
2. Тим часом варити рис до напівготовності (пропорції вказані на упакуванні зазвичай це 1:2).
3. Дати охолонути.
4. Підсмажити подрібнену цибулю з морквою до мʼякості.
5. Змішати рис, фарш, капусту, моркву з цибулею.
6. Додати яйце, сіль, перець, приправу до голубців за бажанням.
7. Вимішати і сформувати кульки.
8. Скласти в форму.
9. Залити томатною пастою розведеною у склянці води.
10. Поставити запікатися при температурі 180 градусів годину.
11. Подавати зі сметаною.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з пекінської капусти
- Голубці з грибами
- Ліниві голубці в соусі