Чізкейк "П'яна вишня"– це ідеальний десерт для сімейного чаювання. Випічка виходить надзвичайно ніжною, а сезонні спілі вишні додадуть соковитості. Ягоди потрібно вимочити у алкоголі.
Ідея приготування ефектного чізкейку "П'яна вишня" опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком julia food blog ua в Instagram. В основі звичайне печиво.
Інгредієнти для основи:
- будь-яке шоколадне печива по типу наполеон – 300 г
- вершкове масло – 50 г
- молоко – 60 мл.
Спосіб приготування основи:
1. Печиво подрібнити у крихту.
2. Додати розтоплене масло з молоком.
3. Форму затягнути пергаментом.
4. Викласти крихту і сформувати бортики та дно основи.
5. Поставити форму у морозильну камеру на 30 хвилин.
Інгредієнти для сирної маси:
- вершковий сир – 460 г
- жирні вершки – 220 мл.
- цукор – 150 г
- яйця – 3 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 17 г
- молочний шоколад – 60 г
- пісочна крихта – 10 г (залишки від подрібненого печива)
- заспиртовані вишні – 130 г (помістити вишні на ніч у коньяк або ром)
Спосіб приготування:
1. Усі інгредієнти кімнатної температури, окрім шоколаду, крихти та вишень, зʼєднати і вимішати до однорідності.
2. Масу поділити на дві рівні частини.
3. В одну додати розтоплений шоколад, в другу – крихти з печива та злегка підкрохмальні та відтиснуті від вологи вишні.
4. Масу з вишнями вкласти до форми, розподілити.
5. Зверху викласти шоколадну масу.
6. Випікати чізкейк за температури 150 градусів орієнтовно годину і десять хвилин.
7. Дати повністю охолонути і поставити в холодильник мінімум на 5 годин.
Інгредієнти для вишневого топінгу:
- заспиртовані вишні – 200 г
- рідина в якій були вишні – 50 мл.
- кукурудзяний крохмаль – 6 г
- цукор – 50 г
- желатин – 3 г замочений у 20 мл коньяку
Спосіб приготування:
1. Цукор пересипати з крохмалем.
2. Додати до вишень.
3. Проварити 30 секунд після закипання.
4. Додати желатин.
5. Дати масі охолонути і викласти зверху на стабілізований чізкейк.\
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Чізкейк з апельсиновим желе без випічки
- Чізкейк з сиром
- Лимонний чізкейк