Без желатину та загусників: консервоване ягідне желе на зиму
Без желатину та загусників: консервоване ягідне желе на зиму

Без желатину та загусників: консервоване ягідне желе на зиму

З корисних ягід можна готувати не тільки компоти та джем, але й ароматне, густе желе. Для цього лише потрібно перетерти ягоди через сито і проварити масу.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом консервованого ягідного желе, яке дуже швидко та просто готується.

Рецепт желе

Інгредієнти:

  • 1 кг ягід
  • 800 г цукру

Спосіб приготування:

1. Ягоди добре помийте, перекладіть у каструлю (разом із гілочками, нічого обривати не треба) і поставте на вогонь. При нагріванні ягоди дадуть сік і стануть м'якими. Масу потрібно лише нагріти! Не кип'ятити і не варити! Як тільки стали м'які та побачили сік – готово.

2. Перекладіть ягоди в сито та перетріть.

Приготування желе

3. Перетерте пюре перелийте назад в каструлю, додайте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варити не треба! Тільки закипіло – готове!

Скільки варити ягідну суміш

4. Відразу розлийте в стерильні банки та герметично закрийте.

Готове желе

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з кавуна
  • Густе полуничне варення за 3 хвилини
  • Варення з інжиру
Джерело матеріала
loader
loader