Справжній пломбір зараз неможливо зустріти на полицях магазинів. Він залишився далеко позаду у дитинстві, коли за ним завжди стояли величезні черги.
Але фудлогер Алекс Міль стверджує, що завдяки його рецепту, вам знову вдасться відчути цей неповторний смак. В Instagram він розповів, як приготувати справжній пломбір із вершково-маслянистим присмаком.
Інгредієнти
- Вершки 33% - 500 мл
- Жовтки – 4 шт
- Молоко – 100 мл
- Цукрова пудра – 150 гр
- Ванільний цукро – 15 гр
Спосіб приготування
1.В сотейник із товстим дном закидаємо яєчні жовтки, 150г цукрової пудри і трішки ванільного цукру. Добре перемішуємо.
2. Додаємо молоко та знову перемішуємо.
3. Ставимо на мінімальний вогонь та постійно перемішуючи доводимо до легкого загущення маси. До кипіння не доводимо.
4. Знімаємо з нагріву та даємо повністю охолонути.
5. Вершки збиваємо до стійких піків.
6. Додаємо до крему яєчну масу і збиваємо на мінімальних обертах протягом 1 хвилини.
7. Перекладаємо всю масу в прямокутну форму з кришкою, розрівнюємо та відправляємо у морозильник.
8. Кожні 20-30 хв дастаємо і гарно перемішуємо, щоб не формувались кристали льоду. Коли повністю застигне – готово.
На OBOZ.UA є й інші рецепти морозива:
- Морозиво з сиру
- Морозиво з молока
- Морозиво з вершків