Краще за будь-який торт: рецепт ніжного кексу з ягодами, лимоном і шоколадом
Краще за будь-який торт: рецепт ніжного кексу з ягодами, лимоном і шоколадом

Краще за будь-який торт: рецепт ніжного кексу з ягодами, лимоном і шоколадом

Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом ніжного кексу з ягодами, лимоном та глазурʼю з білого шоколаду.

"Шикарний кекс. В міру вологий, не сильно солодкий, а це поєднання ягід, лимону та шоколаду – просто любов", – радить шеф-кухар.

Для приготування кексу на форму діаметром 25 см нам знадобляться такі інгредієнти:

  • масло вершкове - 170 г
  • цукор - 220 г
  • цедра і сік одного лимона
  • яйця - 4 шт.
  • ваніль - на смак
  • борошно - 250 г + на обсипку ягід та форми
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • сметана (або вершки, або грецький йогурт) - 80 г
  • ягоди (шеф-кухар узяла лохину) - 200 г + 150 г для декору
  • шоколад білий - 300 г
  • вершки жирні - 40 г

"Не лякайтесь кількості інгредієнтів. Кекс можна зробити без шоколадної глазурі. Просто обсипати пудрою чи зробити цукрову", – наголосила кулінар.

Розмʼякшене вершкове масло збиваємо з цукром та цедрою лимона до побіління маси. Далі по одному додаємо яйця та після кожного добре збиваємо суміш.

Після цього додаємо борошно з розпушувачем і сіллю та змішуємо до однорідності. Додаємо лимонний сік і перемішуємо. Додаємо сметану або йогурт і знову перемішуємо.

У кінці додаємо до тіста 200 г ягід, обсипаних борошном, перемішуємо та викладаємо тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном.

"Запікаємо при 180°, через 40 хвилин перевіряємо шпажкою. В мене пішла 1 година 10 хвилин", – пояснює шеф-кухар.

Даємо кексу повністю охолонути – перші 15-20 хвилин в формі, а далі без неї.

Для глазурі розтоплюємо шоколад разом із вершками на водяній бані. Для декору 50 г ягід змішуємо з ложкою води, трішки розминаємо та проварюємо – нам знадобиться лише сік.

"Кекс заливаємо в формі, якій пекли, і тільки охолоджений! Щоб глазур трималася і не стекла. Так як кекс стане трішки менше форми. Поки глазур не застигла - робимо крапки з соку на ній і хаотично ножем чи зубочисткою малюємо. Я ще прикрасила свіжою ягодою", – додала шеф-кухар.

Останні новини України:

Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.

Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.

Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader