Як правильно прожарити нову сковорідку: легкий і робочий спосіб
Як правильно прожарити нову сковорідку: легкий і робочий спосіб

Як правильно прожарити нову сковорідку: легкий і робочий спосіб

Ви дізнаєтеся, як прожарити чавунну сковорідку сіллю, олією та шкіркою картоплі, щоб до неї нічого не прилипало і можна було добре все смажити.

Після покупки нової сковорідки її потрібно прожарити. Часом після перших використань нещодавно придбаного посуду для смаження можна зіткнутися з тим, що їжа до нього прилипає. І тоді виникає питання, як прожарити чавунну сковороду в домашніх умовах. Ми розповімо, як це зробити.

Автор YouTube-каналу posudka показав, як прожарити нову сковорідку, щоб вона була готова до роботи, і продемонстрував, що для цього знадобиться.

Як прожарити чавунну сковороду перед першим використанням

Помийте сковороду

Для початку її потрібно помити гарячою водою і мийним засобом.

Розігрійте сковороду до 180 градусів

Після цього потрібно налити в сковорідку олію і розігріти її до 180 градусів. Додати туди сіль і шкірку картоплі, все ретельно перемішувати.

Смажити і перемішувати потрібно на сильному вогні, доки сіль не стане коричневого кольору.

Дістаємо все зі сковороди та миємо її

Дістаємо сіль і картопляну шкірку зі сковороди. Миємо її гарячою водою без мийного засобу.

Протираємо сковороду сухим рушником.

Усе, ваша сковорода прожарена.

Як зробити так, щоб сковорода не пригорала?

Для того, щоб їжа не прилипала до сковорідки, треба берегти антипригарне покриття. Під час миття слід користуватися м'якими губками та лопатками, які не зроблені з металу. Краще не допускати дряпання протипригарного шару.

Дивіться відео, як швидко прожарити нову чавунну сковороду:

Інші новини:

Джерело матеріала
loader