Курка з овочами в сметанному соусі: покроковий рецепт
Курка з овочами в сметанному соусі: покроковий рецепт

Курка з овочами в сметанному соусі: покроковий рецепт

Легка та поживна страва припаде до смаку всім, хто її спробує.

Курка з овочами в сметанному соусі — ідеальна страва для ситного обіду або на вечерю. Готується вона просто, м'ясо виходить ніжним, а смак і аромат — неймовірними. Як її приготувати, розповіли в блозі "Кулінарна книга".

Курка з овочами в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • філе курячого стегна — 400-450 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л;
  • цибулина (невелика) — 1 шт;
  • морква (невелика) — 1 шт;
  • болгарський перець — 0,5 шт;
  • сметана (20%) — 150 г;
  • вода — 100-150 мл;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

На розігрітій сковороді з олією обсмажити шматочки філе курячого стегна до золотистої скоринки. Додати нарізану півкільцями цибулю й обсмажити до прозорості. Туди ж всипати терту на тертці моркву й обсмажувати все кілька хвилин.

Далі відправити в сковорідку болгарський перець, очищений від насіння і порізаний смужками або кубиками, а через 2-3 хвилини все посолити. Додати чорний перець, сметану та влити воду. Усе добре перемішати, довести до кипіння і тушкувати 7-10 хвилин.

Подавати з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Іспанська кухня на вашому столі: рецепт курки з часником

Простий рецепт на вечерю: рецепт курки в цибулевому соусі

Курка, запечена з лимоном і часником: рецепт страви на вихідні

Джерело матеріала
loader
loader