Як вживання деяких овочів впливає на роботу нашого мозку: дослідження
Як вживання деяких овочів впливає на роботу нашого мозку: дослідження

Як вживання деяких овочів впливає на роботу нашого мозку: дослідження

Кожен прагне зберегти свій мозок здоровим, проникливим і чудово кмітливим. Для цього необхідно вживати різноманітних заходів, які підвищують когнітивних функцій.

Згідно з результатами проведених досліджень, на здоров’ї вашого мозку відбиваються ваші харчові звички. Про це йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Нещодавно були представлені результати досліджень харчових звичок, завдяки чому дослідники розділили їх на різні групи на основі того, що велика частина їжі, яку вони їли, містила флавоноли. Зокрема, результати показали, що група, яка споживала найвищий рівень флавонолів — близько 15 міліграмів на день або приблизно одну порцію листової зелені — мала зниження рівня когнітивних здібностей на 32% менше порівняно з тими, хто споживав найменшу кількість флавонолів. флавоноли.

Ще однією метою дослідження був аналіз впливу різних видів флавонолів, таких як кемпферол, який можна отримати, вживаючи капусту, шпинат, брокколі, квасолю та пити чай; кверцетин — міститься в листовій капусті, помідорах, яблуках і чаї; і мірицетин — міститься в листовій капусті, помідорах, апельсинах і вині). Результат - вживання більшої кількості кемпферолу асоціювалося з на 32% нижчим темпом зниження когнітивних здібностей порівняно з іншими.

Спираючись на ці результати вчені зауважують, що різноманітність фруктів і овочів має вирішальне значення як для когнітивного, так і для фізичного функціонування.

Як результат дослідження довели силу поживної їжі. Відзначається, що продукти з високим вмістом флаванолів можуть з часом зберегти когнітивні функції. Тому це є вагомою причиною включати ці продукти в свій раціон щодня.

Підкреслюється особлива роль флавонолів, які є різновидом флавоноїдів з особливо високим вмістом антиоксидантів і містяться в різних фруктах і овочах. Зокрема, протизапальна природа флавонолів може зменшити кількість або тривалість нейрозапалення. Крім того, антиоксидантні властивості флавонолів можуть запобігти або зменшити окислювальний стрес, кажуть дослідники.

Вони також додають, що флавоноли містяться в різноманітних фруктах і овочах, тому включення їх у більшість страв допоможе людям отримувати корисну кількість флавонолів щодня.

Раніше OBOZ.UA розповідав про кращі вітаміни для роботи мозку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала