Для того, щоб домашні вареники вийшли вдалими – потрібно зробити для них правильне тісто. На це вам не доведеться витрачати багато часу, якщо ви скористаєтесь наступною технологією. Заварне тісто виходить дуже пухким і з нього зручно виготовляти вироби.
Ідея приготування пухкого заварного тіста для вареників, яке не липне до рук, опублікована на сторінці фудблогерки Людмили Ковтун (kovtun1938) в Instagram. Для нього вам знадобиться всього 4 інгредієнти.
Інгредієнти:
- борошно – 400 г
- сіль – 5 г
- рослинна олія – 25 мл
- кипʼяток – 200 мл
Спосіб приготування:
1. У миску всипати борошно та сіль.
2. Зробити всередині борошна заглиблення та влити кипʼяток.
3. Перемішати і ввести олію.
4. Трішки перемішати, висипати на робочу поверхню та вимісити. Тісто гаряче, але доволі комфортно міситься. Готове тісто виходить мʼяким і не потребує додаткового борошна.
5. Тісто загорнути в плівку або покласти в пакет.
6. Залишити на 20 хвилин відпочити і можна починати ліпити вареники.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вареники з сиром
- Вареники з капустою
- Вареники з вишнею