Домашня шинка значно краща за різноманітну магазинну ковбасу. М'ясо ідеально підходить для бутербродів та салатів. Але якщо ви переймаєтесь, що продукт вийде сухим – скористайтесь наступною технологією.
Ідея приготування домашньої шинки зі свинини опублікована на сторінці переможниці проєкту "Майстер Шеф 12" Валерії Матрохіної (valeria.matrokhina) в Instgaram. Вам знадобиться нітритна сіль.
Інгредієнти:
- свинина – 1,5 кг (корейка, шия, лопатка)
- сіль кам’яна – 15 г
- сіль нітритна – 15 г
- часник сушений – 2 г
- перець духмʼяний – 5 горошин
- перець чорний горошком – 2 г
- лаврове листя – 2 шт.
- кардамон – 2 г
- мускатний горіх – 2 г
- орегано – 3 г
Спосіб приготування:
1. Прибирати паперовими рушниками зайву вологу з мʼяса.
2. Сіль додати в розрахунку: 20 г солі на кожен 1 кг мʼяса. Саме нітратна сіль дає той самий аромат, смак та приємний рожевий колір шинці, без неї теж можна зробити, але колір буде сірим і не таким апетитним.
3. В ступці перетерти сіль, перець горошком, духмяний перець та лавровий лист.
4. До них додати орегано, коріандр, мускатний горіх та сушений часник.
5. Загорнути харчовою плівкою і залишити в холодильнику за кімнатної температури від 0-5 °C на 5 діб.
6. Через 5 діб дістати мʼясо, перекласти в форму для запікання.
7. Відправити в холодну духовку і поставити її розігріватись до 70 градусів.
8. Через годину збільшити температуру до 80 градусів і запікати ще 3,5 - 4 години в залежності від величини шматочка мʼяса, на низ можна поставити ємність з гарячою водою для підтримки вологості.
9. Після цього, як підняли температуру до 80 градусів – не відкривайте дверцята духовки десь 2 години, щоб не змінювалась температура.
10. Поки мʼясо ще гаряче – накрити форму харчовою плівкою та залишити охолонути до кімнатної температури.
11. Після цього поставити в холодильник ще на декілька годин.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шинка куряча
- Домашня шинка зі свинини та курки
- Шинка з рульки