Часник – це чудово доповнення до багатьох страв. Такий інгредієнт додає особливої пікантності та пряності стравам. Але багато людей зовсім неправильно очищують такий продукт.
Порадами про те, як правильно чистити часник, поділилось видання Mirror. Використовувати продукт можна значно економніше.
У приготуванні страви зазвичай використовують білі очищені зубчики. Але лушпиння викидати не потрібно – воно повністю їстівне. До того ж, з нього можна зробити універсальну приправу для чипсів.
Що потрібно зробити
1. Зібрати усе лушпиння часнику
2. Промити його у чистій воді.
3. Висушити чистим рушником.
4. Викласти лушпиння на деко.
5. Відправити в духовку за температури 160 градусів на п’ять хвилин.
6. Коли лушпиння стане хрусткими – вийняти його з духовки та помістити у блендер.
7. Збити у дрібний порошок.
8. Змішати подрібнене лушпиння з сіллю, перцем, паприкою та порошком чилі.
Цей прийом також можна адаптувати відповідно до ваших смаків, тож ви можете замінити порошок паприки та чилі на будь-яку комбінацію спецій, яка вам подобається.
І якщо приготування власної приправи здається занадто складним, ви також можете приготувати домашній бульйон після недільної печені, використовуючи лушпиння часнику та будь-які кістки, що залишилися від м’яса. Просто покладіть шкірку та кістки в каструлю зі спеціями, травами, овочами та водою та залиште варитися на кілька годин, перш ніж процідити.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопля в рукаві з салом
- Картопля із салом і часником у духовці
- Печена картопля із салом у фользі