Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок
Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачні та пухкі ватрушки-равлики з сирною та полуничною начинками.

Для тіста на шість ватрушок нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • цукор - 40 г
  • молоко - 150 г
  • дріжджі живі - 10 г
  • жовток - 1 шт.
  • масло вершкове - 25 г
  • олія - 25 г
  • дрібка солі

Для полуничної начинки беремо:

  • полуниця - 250 г
  • цукор - 30 г
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г

Або її можна замінити на густий полуничний джем.

Для сирної начинки:

  • кисломолочний сир - 150 г
  • цукор - 30 г
  • ваніль
  • жовток яєчний - 1 шт.
  • сметана - 10 г

Спочатку готуємо опару: змішуємо цукор, дріжді, тепле молоко, 50 г борошна та лишаємо цю суміш на 15 хвилин до появи пухирців. До опари додаємо решту борошна, дрібку солі, розтоплене вершкове масло, олію та жовток, замішуємо еластичне тісто та лишаємо його в теплому місці на годину.

Тим часом підготуємо начинки. Полуницю разом із цукром і лимонним соком проварюємо 10 хвилин, а в кінці загущуємо крохмалем. Отримаємо густу масу, перебиваємо її блендером до однорідності.

Щоб приготувати сирну начинку, просто перебиваємо всі її складники блендером до однорідної консистенції.

Готове тісто ділимо на шість частин. Шеф-кухар вирішила приготувати не звичайні ватрушки, а в формі равликів – спосіб їх формування можна подивитися в відео нижче. А якщо хочете звичайні ватрушки, то просто робимо з кожного шматочка тіста коло, викладаємо їх на деко з пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо на 20 хвилин у теплі.

Склянкою, притрушеною борошном, робимо заглиблення всередині кожного кола, викладаємо сирну начинку, ложкою робимо в ній знову невеличке заглиблення і додаємо полуничний джем.

Змащуємо ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Останні новини України:

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader