Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар і кулінарний блогер Олександр Огороднік показав, як приготувати смачне домашнє морозиво з двох інгредієнтів.
Для приготування домашнього морозива нам знадобляться лише:
- вершки жирні (33-36%) - 800 г
- молоко згущене (не варене) - 400 г
За бажанням також можна додати до морозива 2 ч.л. ванільного цукру.
Спочатку збиваємо вершки до густої піни, щоб коли ви підіймаєте віничок, вершки не капали, а міцно трималися.
"Обовʼязково щоб вершки були охолоджені, бо можуть не взбитись", – наголосив шеф-кухар.
До збитих вершків додаємо згущене молоко, ванільний цукор за бажанням і перемішуємо все до однорідності.
Готову вершкову масу перекладаємо в контейнер, у якому ви збираєтеся заморожувати, і відпраляємо в морозильну камеру.
"Важливий момент: через кожну годину дістаємо морозиво і взбиваємо його вінчиком (як показано на відео), це допоможе розбити кристалики льоду і морозиво буде ніжнішим і буквально буде танути у роті", – пояснює шеф-кухар.
Цю процедуру потрібно повторити три-чотири рази – це залежить від потужності вашої морозильної камери.
Зберігаємо домашнє морозиво в контейнері, накривши його харчовою плівкою в контакт.
Перед подачею даємо морозиву постояти 10 хвилин за кімнатної температури. Шеф-кухар вирішив подати морозиво з полуницею, маринованою з цедрою та соком лайму та цукровим сиропом.
Останні новини України:
Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.
Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.
Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.