Безумовно, яйця — це найпопулярніший продукт, який має суттєву цінність для організму, легко готується та чудово насичує організм. Проте, хоча яйця корисні для здоров’я, існує дискусія щодо поживної цінності жовтка через вміст у ньому жирів та калорій, що може вплинути на рівень холестерину та вагу.
Разом з тим, споживання обмеженої кількості яєць корисне та необхідне для людини. Скільки яєць можна їсти на тиждень, щоб не нашкодити здоров’ю, дізнавались в OBOZ.UA.
Харчова цінність
Яйця є важливим джерелом різноманітних поживних речовин. Зокрема, лише в одному звареному яйці, що важить близько 50 г міститься приблизно 78 калорій, 5 г жирів, 180 мг холестерину та 6 г білка. Також, яйця збагаченні різними вітамінами та мінералами, такими як вітаміни A, C, D і B16, натрій, залізо, магній та калій.
Тижнева норма
Експерти з охорони здоров'я рекомендують дорослим споживати одне яйце на день 3-4 рази на тиждень, а дітям одне яйце щодня. Проте, важливо не лише кількість, але й якість харчування, а тому вживання яєць з беконом, рафінованим борошном та продуктами з високим вмістом цукру, може провокувати появу серцевих захворювань та діабету.
Зміцнюють роботу серця
Споживання лише яєчного білка без жовтка, який містить холестерин, може бути корисним для серцево-судинної системи. Яєчний білок має низький вміст холестерину та містить багато мінералів і вітамінів, які підтримують здоровий кровотік.
Переваги у боротьби з ожирінням
Ожиріння веде до серйозних захворювань, таких як хвороби серця, діабет та респіраторні проблеми, а тому важливо дотримуватись правильного харчування. Яйця є важливим джерело білка, калію, натрію та вітамінів, з мінімальним вмістом жирів і калорій, що допомагають відчувати ситість на довгий час, зменшуючи потребу в шкідливих перекусах.
Допомагають зміцнювати кістки
Яйця - відмінне джерело кальцію, яке сприяє зміцненню кісток та запобігає ризику переломів, рахіту та остеопорозу. Дієтологи рекомендують включати яєчний білок у раціон для підтримки щільності та міцності кісток.
Підтримують роботу мозку
Яйця сприяють роботі мозку, оскільки містять холін - речовини, що важлива для формування ДНК, детоксикації та передачі нервових сигналів. Відповідна кількість холіну необхідна для нормальної роботи нервової системи, а тому яйця є корисним додатком до раціону, що підтримує мозкову активність.
РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, про користь яєчного білка та чи потрібен жовток.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.