Деякі люди, які хочуть зменшити споживання кофеїну, надають перевагу каві без його вмісту. Такий напій має багато антиоксидантів, вітамінів, мінералів. Він може захистити від діабету другого типу, захворювань печінки та серця.
Про це повідомили в health. Попри переваги, кава без кофеїну може мати певні побічні ефекти.
Ризики споживання кави без кофеїну
У каві без кофеїну все ж таки міститься кофеїн. Проте 97% було видалено. Іноді людина може мати алергію на кофеїн, симптоми якої можуть включати:
- свербіж у горлі;
- утруднене дихання;
- набряки.
Поради щодо споживання кави без кофеїну
Як і звичайна кава, без кофеїну має різні ступені обсмажування:
- легкий – має світло-коричневий колір та мʼякий смак. Такий тип обсмажування містить більше кофеїну;
- середній – має коричневий колір та мʼякий смак;
- темний – має гіркуватий смак. Таке обсмаження менш кисле, ніж інші.
Харчова цінність кави без кофеїну
Зазвичай двограмова порція кави без кофеїну містить 5 калорій, 1 г цукру, 1 г вуглеводів та 5 мг натрію. Натомість у ній відсутні жири, клітковина та білок.
Також OBOZ.UA розповідав про те, чим корисні яблукадля людини.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.