Збалансоване харчування не тільки допомагає зробити фігуру стрункішою, а й покращує здоров'я, зокрема, здоров'я очей. Урізноманітніть свій раціон продуктами, що поліпшують зір.
Багато жінок усвідомлюють важливість повноцінного харчування, але часто недооцінюють те, наскільки певні продукти можуть вплинути на здоров'я очей. Зір — дуже важливий орган, який потрібно берегти, тому подбайте про те, щоб у вашому харчуванні були продукти, які зберігають здоров'я очей і запобігають проблемам із зором. Про це пише Fuer Sie.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Морква
Морква здавна відома як корисна для очей їжа, оскільки вона багата на бета-каротин, попередник вітаміну А. Він вкрай важливий для зору, особливо в умовах низької освітленості. Інші помаранчеві овочі, такі як батат, гарбуз і перець, також містять велику кількість бета-каротину.
Листова зелень
Листова зелень, така як шпинат, капуста і броколі, багата на лютеїн та зеаксантин — два антиоксиданти, сконцентровані в сітківці. Ці поживні речовини допомагають фільтрувати шкідливе світло і захищати очі від шкідливих ультрафіолетових променів. Регулярне вживання зелених овочів може знизити ризик вікової дегенерації жовтої плями і катаракти.
Ягоди та цитрусові
Багато ягід, зокрема чорниця, малина і полуниця, а також цитрусові, як-от апельсини і грейпфрути, багаті на вітамін С. Цей вітамін є потужним антиоксидантом, який підтримує здоров'я кровоносних судин очей і може знизити ризик розвитку катаракти. Регулярне вживання фруктів, багатих на вітамін С, може сприяти зміцненню здоров'я очей.
Жирна риба
Жирна риба, така як лосось, скумбрія і тунець, багата на жирні кислоти омега-3, які мають протизапальні властивості і підтримують здоров'я очей. Ці жири також важливі для розвитку сітківки і можуть допомогти знизити ризик сухості очей і вікової дегенерації жовтої плями.
Горіхи та насіння
Мигдаль, волоські горіхи та насіння льону є чудовими джерелами вітаміну Е і жирних кислот омега-3. Вітамін Е захищає клітини очей від вільних радикалів, спричинених забрудненням довкілля та сонячними променями. Жирні кислоти омега-3, з іншого боку, сприяють здоров'ю клітинних мембран очей і можуть полегшити сухість очей.
Яйця
Яйця є дуже хорошим джерелом лютеїну, зеаксантину, вітаміну Е і жирних кислот омега-3. Ці поживні речовини відіграють важливу роль у захисті сітківки та запобіганні проблемам із зором. Жовток містить найвищу концентрацію цих поживних речовин, тому важливо вживати яйце цілими.
Болгарський перець
Перці бувають різних кольорів, але червоний, жовтий і помаранчевий перець особливо багаті вітаміном С, бета-каротином та вітаміном Е. Ця комбінація антиоксидантів захищає очі від окислювального стресу і підтримує загальне здоров'я очей. Регулярне вживання цього овоча допоможе зберегти зір і запобігти захворюванням очей.
Помідори
Помідори містять лікопін, потужний антиоксидант, який захищає клітини очей від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Лікопін особливо ефективний у зниженні ризику вікової дегенерації жовтої плями і може допомогти захистити сітківку. Таким чином, вживання свіжих помідорів, томатного соку і соусу, може сприяти здоров'ю очей.
Авокадо
Авокадо багате на лютеїн і зеаксантин, а також вітамін Е і жирні кислоти омега-3. Ці поживні речовини підтримують здоров'я сітківки і допомагають знизити ризик проблем із зором. Авокадо також є хорошим джерелом корисних жирів, що сприяють засвоєнню жиророзчинних вітамінів.
Темний шоколад
Темний шоколад має вищий вміст какао і тому багатий на флавоноїди, які покращують кровообіг в очах і підтримують зір. Флавоноїди допомагають зберегти кровоносні судини очей здоровими і знизити ризик очних захворювань.
Нагадаємо, 7 найкращих продуктів для здоров'я ваших очей.
Раніше Фокус писав про те, які швидкі та прості вправи знімуть навантаження і поліпшать зір.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.