Освіжаюча сезонна страва
Що робити любителям ароматних борщів та супів у літню спеку? Пропонуємо приготувати освіжаючу та ситну окрошку.
Такий супчик за рецептом Today не тільки вгамує голод, але й спрагу. Це відмінний варіант для сімейного обіду або вечері у спекотний день. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати окрошку на сметані
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.;
- редис – 100 г;
- огірок – 1 шт.;
- варена ковбаса – 150 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- зелена цибуля – 5 гілочок;
- кріп – невеликий пучок;
- сметана – 200 г;
- вода – 700 мл;
- сіль — до свого смаку;
- лимонний сік – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
- Яйця відварюємо круто. Чистимо і також нарізаємо кубиками. Кубиками чи півкільцями нарізаємо огірки. Зелень миємо і подрібнюємо, редис миємо і разом з ковбасою нарізаємо невеликим кубиком.
- Усі підготовлені інгредієнти викладаємо у велику миску та перемішайте. Солимо, додаємо лимонний сік та сметану. Все ретельно перемішуємо.
- В окрошку акуратно вливаємо холодну кип’ячену воду або мінералку без газу. Перемішуємо все та подаємо до столу.
Також можна приготувати окрошку на кефірі. Вийде дуже смачно.