Фісташки вважаються одними з найбільш популярних горіхів у світі. Завдяки своєму солодкому смаку та ніжній текстурі, їх можна використати під час приготування закусок, салатів та десертів.
Про це повідомили в health. Експерти зазначили, що споживання цих горіхів повʼязане з низкою переваг для здоровʼя людини. Йдеться від зниження артеріального тиску до захисту від зниження когнітивних функцій. Проте, попри ризики, фісташку мають певні ризики.
Ризики споживання фісташок
Потрібно пам'ятати про калорійність та вміст солі у фісташках. Хоча горіхи мають корисні поживні речовини, такі як клітковина та білок, надмірне їхнє споживання може призвести до перевищення норми калорій та появи зайвої ваги.
Особливу увагу слід приділяти солоним варіантам фісташок, оскільки вони можуть містити велику кількість доданого інгредієнта. Тому тим, кому потрібно уникати продуктів з високим вмістом солі, варто надавати перевагу сирим або несолоним смаженим горіхам.
Ба більше, людям з алергією на ці горіхи, слід уникати споживання фісташок та продуктів, у складі яких вони є.
Поради щодо безпечного споживання фісташок
- Виділяйте собі лише одну порцію фісташок на день, якщо ви стежите за калоріями;
- фісташки можуть використати в різноманітних стравах та закусках;
- фісташки рекомендується зберігати в холодильнику або морозильній камері в скляній тарі.
Раніше OBOZ.UA розповів про найкращий час для вечері.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.