Ця добавка перетворює каву на цілюще "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги
Ця добавка перетворює каву на цілюще "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги

Ця добавка перетворює каву на цілюще "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, з якого багато людей починають свій день, заряджаючись енергією. Вчені встановили, що проста добавка до гарячого напою може зменшити ризик небезпечного захворювання. Про це пише spiker.

Фахівці попереджають, що гаряча кава здатна роз'їдати тканини стравоходу. Це провокує розвиток злоякісних пухлин. Зменшити ризик захворювання здатний один інгредієнт, який часто додають у напій – молоко.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Як стверджується, молоко знижує температуру кави і дозволяє йому легше засвоїтись в організмі. Крім того, вживання чорної кави провокує зниження освоєння організмом кальцію. Цей недолік легко компенсується додаванням молока.

Кава з молоком, фото coffeefan
Кава з молоком, фото coffeefan

Але крім користі такий "дует" може спровокувати негативні ефекти. Вчені попереджають, що від вживання кави з молоком слід утриматися кільком категоріям людей, зокрема тим, хто страждає від захворювань серцево-судинної та нервової систем або шлунково-кишкового тракту.

Загалом зловживати кавою не рекомендується навіть абсолютно здоровим поціновувачам цього ароматного напою. На день експерти радять випивати не більше 3-4 чашок.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай, томатний сік тепер краще не пити: українці отримали попередження щодо улюбленого напою.

Джерело матеріала
loader
loader