Німецька зброя: Heckler & Koch буде робити автомати та кулемети під радянські калібри
Німецька зброя: Heckler & Koch буде робити автомати та кулемети під радянські калібри

Німецька зброя: Heckler & Koch буде робити автомати та кулемети під радянські калібри

Джерело

Німецький збройовий концерн Heckler & Koch (H&K) буде виробляти автомати та кулемети, які можна використовувати з патронами радянського калібру, зокрема з патронами Калашникова.

Йдеться про поширені у світі автоматні патрони 5,45х39 мм, 7,62х39 мм та кулеметні 7,62х54 мм.

Довідка

Heckler & Koch - німецька компанія, що виробляє стрілецьку зброю. Її заснували у 1949 році. Окрім автоматичних гвинтівок, пістолетів-кулеметів і пістолетів, H&K випускає кілька моделей кулеметів.

Кожна модель виходить у версіях стрічкового і магазинного постачання набоїв. Деякі мають різні калібри: НАТО 7,62 мм або 5,56 мм з подальшою варіацією останнього (під новий патрон SS 109 або старий американський M193).

H&K є одним з провідних постачальників армії та поліції Німеччини та інших країн світу.

Це одна з найплідніших компаній серед сучасних виробників стрілецької зброї.

Модель автомата H&K HK132E вже розроблена під автомат Калашникова калібру 7,62. Концерн має намір налагодити додаткове постачання цих автоматів в Україну.

Майже весь асортимент традиційної продукції концерну вже використовується в Україні. Зокрема за погодження німецького уряду імпортуються пістолети SFP9 та кулемети MG5.

Тим часом Rheinmetall переживає кібератаки.

Як повідомив Reuters, головний фіндиректор концерну Дагмар Штайнерт на щорічних зборах акціонерів розповіла, що цивільний підрозділ зазнав кібератаки у квітні минулого року.

Ця атака коштувала Rheinmetall 10 млн євро.

Концерн переживає кібератаки чи не щодня. На щастя, більшість з них він здатний відбити.

Недавно у Нижній Саксонії підпалили котедж керівника Rheinmetall Арміна Папперґера. Відповідальність за підпал взяла на себе група лівих радикалів, які виступають проти постачання Україні зброї.

Теги за темою
Збройні сили України Євросоюз Німеччина Зброя Економіка Армія
Джерело матеріала
loader
loader