Буданов заявив, що на Харківському напрямку ситуація «на межі»
Буданов заявив, що на Харківському напрямку ситуація «на межі»

Буданов заявив, що на Харківському напрямку ситуація «на межі»

Джерело

На Харківському напрямку ситуація «на межі», заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Росіяни намагаються розтягнути «і без того невеликі» резерви української армії, відволікши їх від бойових дій на інших ділянках фронту, зазначив він. Для зміцнення оборони довелося перекинути війська з інших ділянок передової на цей напрямок.

Буданов додав, що було складно знайти особовий склад для переведення в Харківську область. «Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — заявив він.

Буданов висловив припущення, що ЗСУ зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але й атаки росіян, ймовірно, триватимуть ще три-чотири дні, після чого вони можуть здійснити потужний наступ у напряму Сум.

Генштаб у зведенні на 10:00 сьогодні, 14 травня, зазначив, що ЗСУ змінили позиції біля Лук'янців задля збереження життя воїнів — через інтенсивність авіаударів росіян. Ті скинули у районі Лук'янців десять КАБів.

Поблизу Вовчанська зі сторони російського Шебекіно ситуація, за даними Генштабу, контрольована.

У зведенні на 13:00 Генштаб вказував, що на Харківському напрямку окупанти здійснили вісім атак на напрямках Глибоке-Слобожанське, Шебекіно-Вовчанськ, Борисівка-Веселе, а також безуспішно намагався просунутись у бік Липців та Нескучного.

Название источника
New York Times
Ссылка на материал
https://www.nytimes.com/article/russia-ukraine-kharkiv.html
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader