![До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки](https://thumbor.my.ua/1FIxhSX0Q4PyxyUol3qDeFEbkTI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F40a36d677448dcb1b9ba269a09de56ec.jpg)
До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки
Нереально смачний рецепт до великоднього столу
Звикли подавати до великоднього столу класичні котлети та звичну буженину ? Пропонуємо урізноманітнити святкове меню.
"Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов чудовий варіант — соковитий та ароматний люля-кебаб. Головне — запастися шпажками: близьким та друзям настільки сподобається страва, що її з’їдять усі та попросять ще.
Як приготувати люля-кебаб
Інгредієнти:
- жирна баранина — 500 г або 400 г яловичини + 100 г сала;
- цибуля — 200 г;
- часник — 4 зубчики;
- сіль, сушений базилік, чорний перець — на смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо, чистимо цибулю та часник. Підготовлені інгредієнти двічі чи тричі пропускаємо через м’ясорубку.
- Фарш ретельно перемішуємо руками або відбиваємо доти, доки він не перестане розвалюватися і не стане в’язким.
- Підготовлений фарш ділимо на шматочки вагою 40-45 г і змоченими у воді руками формуємо довгасті котлетки товщиною близько 3 см і довжиною 15 см.
- Котлетки нанизуємо на дерев’яні шпажки для духовки чи шампури, за бажанням додатково їх обхлопуємо.
- Обсмажуємо їх над розпеченим вугіллям до готовності, періодично помішуючи.
Подаємо люля-кебаб з великою кількістю зелені та овочів. За бажанням можна приготувати улюблений салат.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)