/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fcc9aa1c04a5aabd149f606c7d1dde9b2.jpg)
Паска, в яку не потрібно класти дріжджі: оригінальний рецепт для тих, в кого немає часу
Ідеальна паска для лінивих і зайнятих
Паска переважно — складна випічка. Ми ділились рецептом класичної паски. Однак, якщо у вас немає часу чи бажання возитись з дріжджами, можна приготувати сирну паску з розпушувачем.
Рецептом поділились на порталі SHUBA. Паска виходить в міру волога та солодка.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний — 200 г
- Масло вершкове несолоне — 100 г
- Цукор — 100 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Борошно — 150 г
- Розпушувач — 8 г
- Журавлина в'ялена — 70 г
Для глазурі:
- Ягідне пюре — 60 г (будь-які ягоди за вашим смаком)
- Цукор — 120 г
- Желатин — 7 г
- Холодна вода — 25 мл
Спосіб приготування:
- Розм'якшіть вершкове масло при кімнатній температурі. Сир перетріть крізь сито, щоб він став однорідним.
- Збийте масло з цукром до пишності. Потім додайте яйця одне за одним, збиваючи після кожного. Додайте перетертий сир і знову збийте.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте до сирно-масляної суміші. Замісіть тісто ложкою або лопаткою. Додайте вимиту та обсушену журавлину і ще раз обережно перемішайте.
- Викладіть тісто у форму для випічки. Форму заповніть на ¾, щоб під час випікання тісто не вилилося. Розрівняйте верх лопаткою.
- Розігрійте духовку до 170°C. Випікайте паски протягом 50-60 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
- Замочіть желатин у холодній воді, залиште на 5-10 хвилин. Ягоди розморозьте або подрібніть свіжі. Процідіть пюре через сито, щоб видалити кісточки та шкірку.
- У сотейнику змішайте ягідне пюре, цукор і желатин. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, але не кип'ятіть. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
- Збийте ягідну суміш міксером до пишності. За консистенцією вона має бути схожою на маршмелоу.
- Намастіть паски ягідною глазур'ю. Не робіть занадто товстий шар, щоб глазур швидко застигла. Прикрасьте паски.
Дайте паскам застигнути при кімнатній температурі — це займе 6-7 годин. Якщо хочете, щоб глазур застигала швидше, зверніть увагу набілкову глазур.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6385b2ae4d0343efb2283a4d1648d33a.jpg)
5 засекречених місць на планеті, куди не пускають туристів
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9a18a073fa50fe34a4f92e7cb4010132.jpg)
Як зробити крашанки у патріотичних кольорах. Жодної хімії, лише природні барвники
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe6f6539385b01a9e86e51fc5b451c1f9.jpg)
Ідеально смакує з мʼясом: рецепт закарпатської несолодкої паски
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F72f81773e552e7073175cb781f4cb486.jpg)
Незвичайний ребус для надрозумів: знайдіть заховане перо за 9 секунд
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F820a1c05ef2b565e8d391e44a717d259.jpg)
Місце для зустрічей і фотографій на згадку: як виглядав фонтан біля ЦУМу в Дніпрі та що з ним сталося
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fe8e3056130bc364f5d23968b3d1d7ac6.jpg)
Відродяться з попелу, як птиця-Фенікс: які 4 знаки змінять життя навесні
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fae7e3f5942d882a3d386ec56dee2abd7.jpg)
Малина щедро віддячить: що зробити навесні для рясного врожаю
Gazeta UA