Настільки красиво, що шкода буде їсти: таку глазур ви приготуєте з чотирьох інгредієнтів
Настільки красиво, що шкода буде їсти: таку глазур ви приготуєте з чотирьох інгредієнтів

Настільки красиво, що шкода буде їсти: таку глазур ви приготуєте з чотирьох інгредієнтів

Вам навіть яйця не знадобляться

Не за горами світлий Великдень і кожен кулінар шукає різноманітні рецепти випічки. Однак паску потрібно ще прикрашати, і найкращий варіант — це глазур.

Разом з "Важно знати" ми пропонуємо чудову альтернативу класичному рецепту глазурі. Готується вона просто і швидко — вам навіть яєць не знадобиться. Виходить вона білою і глянсовою, а після застигання не стає крихкою та липкою. Секретний інгредієнт такої глазурі – желатин, адже саме завдяки їй не розсипається при розрізанні пасочків. Вам сподобається ця глазур за густоту, ніжний колір та ідеальний білий колір.

Як приготувати найсмачнішу глазур без яєць

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. з гіркою желатину;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 180 г цукру;
  • 6 ст. л. води.

Спосіб приготування:

  1. В окремому посудині змішуємо желатин із 2 ст. л. води. Залишаємо набухати приблизно на 15-20 хвилин.
  2. У невеликій каструльці або ківшику змішуємо цукор з водою, що залишилася. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Як тільки цукор повністю розчиниться, сироп готовий і далі кип’ятити не потрібно.
  3. Сироп з’єднуємо з желатином, збиваємо все до бажаної густини. Варто враховувати, що чим довше збивати масу, тим густіше вийде глазур. Для ідеальної пишноти глазур необхідно збивати близько 5 хвилин.
  4. Під час збивання за бажанням в глазур додаємо лимонний сік — так вона стане менш нудотною на смак і цікавішою.

Наносимо глазур на улюблену пасочку. Така випічка сподобається всім.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader