Міжнародна група науковців виявила, що збільшення лише на 5 г щоденної дози клітковини може знизити артеріальний тиск.
Вплив клітковини на артеріальний тиск
Згідно з результатами нового дослідження, додаткові 5 г клітковини, які учасники наукового експерименту додавали до свого щоденного раціону (для чоловіків норма становить 38 г, для жінок – 25 г), знижували показники кров’яного тиску: верхнє число (систолічний тиск) – на 2,8 мм, а нижнє (діастолічний тиск) – на 2,1 мм.
Таким чином фахівці встановили, що клітковина сприяє нормальній роботі серця та зниженню артеріального тиску.
Тому вони радять включати до раціону більше клітковини з овочів, фруктів, цільнозернових продуктів та бобів. В яких продуктах найбільша кількість клітковини читайте тут.
Приємний бонус: ті хто ретельно дотримується рекомендацій зі щоденного споживання клітковини, можуть виглядати на шість років молодше за свій хронологічний вік.
Джерело: Hypertension